17 Ocak 2011 Pazartesi

Gedaref(Sudan)-Gonder(Etiyopya) 12.01.2011 Crs(Wednesday)

49.Gün
Gonder sınır arasi 180 km.Öğle tatilinden evvel sinira varabilmek icin sabah erkenden ayrildik.Sinirin her iki tarafinda da ufak paralar karsiligi cocuklar bize yardim etti de islerimizi sinirda 1,5 saatte hallettik.
Siz siz olun benzininizi Sudan tarafindan alin,hatta yedekleri de doldurun.Gumrukte kimse sormuyor.Siniri gecince benzin bulmak zor ve ustelik 2 kati pahali.
Cografya birden degisti.Ortalik yesillendi.Bitmeyen duzlukler yerine artik virajli yollar var.Insanlar hep yollarda.Etiyopya yollarda yasiyor.Yolun ortasinda sohbet ediyorlar,yemek yiyorlar,urunlerini kurutuyorlar....
Gonder e vardigimizda bir pansiyonu sormak icin durduk.Etrafimiza yesil suveterli gencler geldi.Ve biri ;
-Turk musunuz?
-Evet!?
-Mesajiniz var....dedi ve bir kagit uzatti.Goksel saskin.
Khartum da Etiyopya Konsoloslugunda tanistigimiz Ferhat bize mesaj yazmis.Mesaj der ki; "Bu yesil suveterli cocuklara guvenebilirsiniz.Onlar Turizm Gonulluleri.Ben su oteldeyim....."zekice..
Gonder Etiyopya'nin kuzeyinin turizm merkezi.Bir suru yuruyus rotalari var.Turistler kamplara cikmadan evvel burada konakliyorlar.
Ferhat Isvicreli bir arkadasiyla yolculuk ediyor.Isvicre'den 1964 model bir askeri kamyon satin almislar,eve goturuyorlar(Tanzanya-Pemba Adasi).Entereson....
Aksam onlari bulduk,birlikte yemek yedik.Ertesi gün icin planlarimiz farkli.Addis Ababa'da bulusmaya karar verdik.Kenya'ya birlikte gecicez.

Bugunun km si:360
Toplam km:7171

Day 49
Today s km:360
Total km:7171

1 yorum:

  1. selamlar,
    ben erkan, şu an sudandayım ve etiyopyaya geçeceğim, sudanda atm kullanma imkanı yok. param az. sudan etiyopya sınır geçiş ücretleri hakkında bilgi veriri misiniz?
    önemli.
    cumbaba.erkan@gmail.com

    YanıtlaSil