4 Ocak 2011 Salı

Dongola-Khartum 31.12.2010 Cuma(Friday)

37.Gün
Otelden çıktıktan 10dk.sonra pasaport kontrolü için durduk.2dk. geçmedi bi grup asker sırf maymunluğuna durdurdu.Birkaç tanesi bize doğru koştu,''Viski var mı?''diye sordu.Göksel hemen ''Elhamdürüllah Müslümanız''a bağladı.Aman bi sevindiler bi sevindiler.
Khartum'da Blue Nile Sailing Club'ta kalmayı planlıyoruz.GPS'de koordinatları olmasına rağmen bulması zaman aldı.Nil kıyısında çocuk parkı-çay bahçesi gibi bir yere geldik.Banyo imkanı sıfır.En çok buna Deniz bozuldu.Beş gündür yıkanmıyor.Havaalanı yakınında başka bir camping olduğunu biliyordu.Deniz atlayıp gitti,ama o da hüsran.
Rehber kitabımızda buralarda campingten biraz daha pahalı bir otel olduğu yazıyordu.Göksel'le Deniz bu sefer birlikte arabaya atlayıp otel bulmaya gittiler.Yarım saat sonra döndüklerinde biz hala sivrisinek öldürüyorduk.
Çarşafları temiz,banyosu-tuvaleti odanın içinde olan otel bulmuşlar.Kızlara yılbaşı hediyesi.Aman ne güzel yılbaşında rezillik çekmiycez.Akşam yemeğimizi otelde yedik.Saat 12'de kalkıp birbirimize sarıldık.Garsonlar bize garip baktı.Geçen sene İran'da,bu sene Sudan'da,seneye düşünmek bile istemiyorum.Tezgaha mı geliyoz ne?
Bugünün km si:555km
Toplam km:6387km

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder