28 Ocak 2011 Cuma

North Horr-Marsabit 24.01.2011




61.Gün
Sabah 6:45'de kalktık.Ferhat'lar önden çıktı.Ama yaklaşık yarım saat sonra onları bizi yolda beklerken bulduk.Küçük bir kum tepesinin başlangıcında kuma saplanmışlar.Kum paletleriyle ancak kurtulabilmişler.Biz burdan geçemediysek,Göksel'ler hiç geçemez deyip bizi beklemişler.Beklenilenin aksine Deniz çok kolay geçiyor.Ferhat2ta Göksel'in arabasının direksiyonunda zorlanmadan geçiyor.Araba güçlü ve aynı zamanda hafif.Bu kumda Nissan'a avantaj yaratıyor.
Yolun durumu nerdeyse her km de değişiyor.Sonunda North Horr'a vardık.Çölün ortasında küçük bir köy.Köyde etli pilav yedik,kola içtik,benzin aldık.Elbette köyde olmamız olay oldu.bütün köy halkı etrafımızdaydı biz bunları yaparken.
North Horr'dan ayrıldıktan sonra tepeler,inişler-çıkışlar bitti.Artık dümdüz çöl var.Birara 70km hıza kadar çıktık.Deniz kumda yavaşlarsa dengesini kaybediyor.O yüzden hızlı gitmeye ihtiyacı var.İnce kuma saplanırsa motor onu üzerinden atıyor.Ve nitekim bugün 2 kere bu yüzden düştü.Sonuncu düşüşünde de vites kolu eğrildi.Şanzıman ikinci viteste takıldı kaldı,yağ sızdırıyor.
Çöl bitti,volkanik sert kayalar başladı.Zıplayarak gidiyoruz.göksel jeepi kırmamak için özen gösteriyor.Ama bir yandan da bu akşam Marsabit'e varmak istiyor.
Nerdeyse 10km de bir duruyoruz.Böyle giderse yine varamayacağız.''Ya Allah'' deyip son 30km yi durmadan bitirdik.Marsabit'e girdiğimizde hava kararmıştı.Yolda SIRTLAN gördük.Deniz'i görünce kaçışmışlar.Arabada bize ters ters baktılar.

Bugünün km si:224
Toplam km:9669

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder