27 Ocak 2011 Perşembe

Arbaminch-Konso-Turmi 21.01.2011 Cuma(Friday)

58.Gün
Kaldığımız camping Abaya Gölü yakınında bir tepeciğin üstünde aşağısında tam anlamıyla balta girmemiş bir orman var.Bu muhteşem manzarada kahvaltı keyfinnden sonra 8 gibi yola çıktık.Yolun dünkü yoldan daha off-road olacağını öğrendiğimizde Deniz'i ben yalnız bıraktım.
Sabah Arba Minch çıkışnda yine babun sürüsü gördük.Komik hayvanlar.''Ne bakıyon?'' der gibi yüzümüze bakıyorlardı.
Arada sırada su içmek için durduğumuzda nerden çıktığını anlamadığımız çocuklar yanımıza geliyordu.Ellerinde küçük renkli maskeleri bize satmak istiyorlardı.Bazılarında basit Afrika işi oyuncaklar.Keşke yerimiz olsa.
Bazı yerlerde yumuşak kumlardan geçiyoruz.Deniz zorlanmaya başladı.Ama şimdiye kadar Allah'tan hiç düşmedi.
Bir sürü çıplak çocuk öyle,anadan doğma koşuşturuyorlar dere kenarlarında.Deniz hepimizin önünden sürüyordu.Bir süredir göremiyoruz.Herhalde yerli kabileler kaçırdı diye düşünüyoruz.O da ne?Şimdi de üstsüz kadınlar görmeye başladık.Yoksa onlar mı kaçırdı? Aman Tanrııımmmmm!.....Deniz'in şikayetçi olduğunu sanmıyorum....
Omo Vadisindeki bu kabileler renkli kıyafetleriyle de ünlüler.Yıllardır geleneksel yaşamlarını bırakmamışlar ve hepsi cana yakın insanlar.Bizi gören hepsinin yüzü gülüyor.Ancak fotoğraf çekmek istediğinizde''Bırr,bırr'' diye para istiyorlar.Bırr Etiyopya'nın para birimi.
Tam da kuş uçmaz kervan geçmez bir yerde arabanın lastiği patladı.Deniz sakin,vurdu krikoyu arabanın altına.Bastı bastı kriko bitti ama araba kalkmadı.Allah'tan daha büyük bir kriko daha var.Bu seferde onu koydu altına.Şimdi de onu kaldıracak kol kayıp.Göksel'le ellerindeki malzemelerden bir kol uydurup onunla arabayı kaldırırken Ferhat'la Andri yetişti imdatlarına.Meğer bizimkiler şasiden krikoyu vurdukları için tekerlek salıncaktan sarkıp durduğu yerde duruyor,kımıldamıyormuş.Krikoyu dingilden vurunca sorun çözüldü.Lastiği değiştirdik,1 saatten fazla oyalandık.Deniz'le Göksel çok yoruldular.Berrin'le bense hiçbir şey yapmamamıza rağmen nerdeyse sıcaktan bayılıyorduk.Kafalarımıza sürekli su döküyorduk.İkimizinde kafasında şapka yoktu.Büyük aptallık.
Turmi'de çok güzel bir kamp yeri bulduk ve erkenden yattık.Sanırım başımıza güneş geçti.
Bugünün km si:274
Toplam km:9092

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder