27 Ocak 2011 Perşembe

İlerit-Sibiloi National Park-North Horr'a 30km kala çölde kamp 23.01.2011

60.Gün
Sabah 9'da yola çıkabildik.Çünkü uyandığımızda 2 süprizle karşılaştık.Bir Göksel'in portbagajı aşırı yüklemeden ve sallantıdan kırılmış,iki Göksel2in daha önce patlayan lastiğinin havası tamamen inmiş.Port bagajda ne varsa hepsini kamyona attık.Lastiğe de verdik havayı yola devam.
Ben bugün kamyonda yolculuk ediyorum.Hatta birara kamyonu 1 saat kadar kullandım.Direksiyon sağda,normal vitesin dışında bir de yarım vites denilen bir sistem de var,bir de motor freni için bir kol.Bu alet çok komik.Ay biz de mi eve bir tane alsak?
Yüksekte olduğumuz için çevreye çok hakimiz.Kırmızı kulaklı tavşan,ceylana benzeyen arkadaşlar,yabandomuzu ve antilop sürüsü gördük.
Sibiloi National Park'ının içindeyiz.Yaklaşıl 3 saatte 90km yol yaptık ve gitmemiz gereken daha 176km yol var.
Göksel'ler Nairobi'den dönmeyi planladıklarını açıkladılar.Devam etmek istemiyor artık.Yoldan iyice bezdi.Berrin üzgün.Buarada lastik biraz daha indi gene şişirdik.Bugünyola çıkalı tam 2 ay oldu.Koşullarımız da hiç kolay değil.Onlara hak vermiyor değilim.İyide dayandılar doğrusu.
Deniz bugün 2 kere düştü.Ama hiçbir sorun yok.Saati 15:00 yaptık.Ama hala gidilecek 142 km var.18:30'da hava kararacak.Biraz hızlanmaya karar verdik.Söylemesi kolay ama gerçekleştirmek Deniz için değil.Ve sonunda hava karardı.Varmak istediğimiz yere varamadık.Çölün ortasındayız.Farlarla biraz ilerlemeyi denedik.Ama Deniz yapamıyor.Nerde ince kum,nerde kalın far ışığıyla ayırt edemiyor.Mecburen olduğumuz yere kamp kuruyoruz.
Yemekler yine Ferhat ustadan.Üzerine de bir de çay demledik.Çayı içince Deniz biraz kendine geldi.Biz araçların içinde zorlanıyoruz.Deniz'in durumu daha vahim.
Ferhat'ın tavsiyesiyle kamp yerinin etrafına işedik.Vahşi hayvanlar insan pisliğini pek hazetmiyorlarmış.
Çadırın içi sıcak diye brandasını(pencerelerini)açıp uyuduk.Çok dahice sabah uyandığımızda her tarafımız kumdu.

Bugünün km si:190
Toplam km:9445

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder