25 Aralık 2010 Cumartesi

Luxor-Aswan 24.12.2010 Cuma(Friday)

30.Gün
Luxor -Aswan arası yol en keyifli yollardan biriydi.Yolda köyün birinde kahve molası verdik.Domino oynayan çocuklardan taş çalmanın bütün inceliklerini öğrendik.
Aswan Luxor'a görsel olarak çok benziyor,fakat insanların ten rengi daha bi kararmaya başladı.Bu bölgenin yerli halkı Nubianlar.Sudan'ın kuzeyinde ve Mısır'ın güneyinde yaygın olarak yaşıyorlar.Tutankamun ve Ramses'in Nubian olduğunu söylüyorlar.
Nil kenarında bir cafede Mısır çaylarımızı(taze naneli) içerken Aswan'da Wadi Halfa'ya yapacağımız feribot yolculuğumuzu konuşuyoruz.Feribot acentasıyla randevumuz yarın 9:30'da. Yaptığımız telefon konuşmasına göre bize şiddetle tavsiye edilen; 1.Sınıfta yolcu bileti bulamadık.Bu şu demek;güvertede bulduğumuz yerde uyuyacağız.
Bizim gibi bu yolculuğu araçla yapmak isteyenler için kısa bilgi;Firmanın adı Nile Valley Transportation Co.Ltd.Telefon numarası:0020 183 160 926 Mr.El Salah Takourny.Bileti sadece Aswan'dan alabilirsiniz.Feribot sadece Pazartesi günleri.Cumartesi günü evrak işlemleri yapılıyor.Pazartesi sabahtan evrak işlemleri yapılıyor.Öğleden sonra yükleme ve yolculuk.Yolcular feribotla,araçlar başka bir tekneyle yola çıkıyor.Siz Wadi Halfa'ya vardıktan 1 gün sonra araçlarınıza kavuşuyorsunuz.VE BU SİZİN SEÇECEĞİNİZ TEK FİRMA VE ALTERNATİFİ YOK!...SUDAN'A KARADAN GEÇİŞ YOK...

Bugünün km si:217km
Toplam km:5353km


Day 30

1 yorum:

  1. merhaba, evrak işlemleri için cumartesi ve pazartesi yazmışsınız.. biraz daha detay verirseniz sevinirim.. sevgiler.

    YanıtlaSil