9 Aralık 2010 Perşembe

Amman-Lut Gölü(Dead Sea)-Petra 09.12.2010 Perşembe(Thursday)

15.Gün
Sabah 8'de Amman'daki otelimizden ayrıldık.Plan;hava kararmadan Petra'ya varmak.Ama Lut Gölü'nde yüzme molası da vericez.Saat 11 gibi Lut Gölü kenarında yeni açılan bir işletmenin önünden denize girdik.Sağolsunlar bize havlu verdiler,denizden çıkımca çay verdiler,duşlarını kullandık.6 kişi yüzdü,8 kişi çay içti.160 TL para verdik.Kazıklandık mı ne?...Eh duymuşsunuzdur;Lut Gölü'nün tuzluluk oranı yüksek.Ece birara Tolga'yı batırmaya çalıştı.Tolga hiçbir şey yapmadı,yine de beceremedi.Suyun içinde hiçbir şey yapmadan durabiliyorsunuz.Lut Gölü'yle ilgili 2 olumsuz şey var; çok fazla sinek var,diğeri ise suyun içindeki taşlar ciddi ayağınızı kesiyor.
Petra'ya giderken yerli halk tarafından bile pek tercih edilmeyen yollardan gittik.Hatta birara birine yol sorduğumuzda ''Şurdan ama iyi şanslar!'' dedi. Yolu görünce ne demek istediğini anladık.Çok keyifli bi yoldu.
Akşamüstü 4 gibi Petra'ya vardık.Deniz'in daha önceden tanıdığı Ürdünlü arkadaşlarının restorantına gittik.Bizi çok güzel ağırladılar.Ve ucuz bi otel bulmamıza yardımcı oldular.2 gece burdayız yarın bütün gün Petra'yı gezicez.
Bugünün km si:259km
Toplam km:3288km
Day 15
Departure from our hotel in Amman was 8 a.m.Our plan was to reach Petra before the dark.But we would have swimming break in Dead Sea.Around 11 a.m we were there.This is one of the saltiest water in the world. %33 of it's water is salt.The sea has density of 1.24kg/L making swimming difficult.The two disadvantages of Dead Sea are;There are lots of flies and the stones cut your feet so bad.
We used the road which is not used even by locals.It was good.Scenery was good.We arrived Petra at 4pm and went to Deniz' friend's restaurant.They found us a hotel with reasonable price.We gonna be 2 days here.
Today's km:259
Total km:3288
Koca Asya'nın Afrika Anayı selamladığı o herkesin arzuladığı topraklarda ilerlermiş Simurglar.Yaşlı Ürdün o üzerinde ne İsrailoğullarının ne Asur Banipal'ın ışıltılarının ne muzaffer Makedon'un ne Latinler'in ne de Yavuz'un kudretiyle yerleşen Osmanoğlu'nun elinde kalmayan Amman'ında karşıladı,ağırladı,yola hazırladı Simurgları.Toprak üzerinde kalıcı olanın sadece yolcular olduğunu anlattı onlara.
Sabahın ilk ışıklarıyla denizin altındaki göle olacaktı yolculuk.Lut sahilinde beklerdi yolcuları.
Artık öteden İsis'in çağrısında duyulur olmuştu,yoldaşların bir kısmı menziline yaklaşmıştı.(Saki Emre)

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder