2 Aralık 2010 Perşembe

Antep-Urfa 02.12.2010 Perşembe



8.Gün
Gaziantep Bakırcılar Çarşısını gezmek için 8:30 da otelimizden ayrıldık.Ordaki demircilerden jeep için eksik olan balta ve küreğimizi satın aldık.Bir de Tütüncüler Han'ında Türk kahvesi içmek için mola verdik.
Dünyanın 2. en büyük mozaik müzesi olan Gaziantep Arkeoloji Müzesi'ne gittiğimizde süprizle karşılaştık.Binadaki malzemeler başka bi yere taşındığı için yarısından fazlası yoktu.Tesellim ''Çingene Kız'' la tanıştım.
Müzeden ayrılınca otobandan Urfa'ya yol aldık.Otobanda birara Erol'u kaybettik.Hızlı motorcu ya,önden bastı gitti.Canı isteyince de ortaya çıktı.
Harran'a vardığımızda hava kararmak üzereydi.Orda bize ''local'' rehber Mahmut kardeşimiz rehberlik yaptı.Daha sonra bizi ordan Harran Kültür Evi'ne çay-kahve içmeye götürdü.Burdaki kızlardan bir tanesi hal-hatır sorması sırasında Deniz'in ''İyi misiniz,nasılsınız?'' sorusuna ''On numarayım'' diye yanıt verince hepimiz çok şaşırdık.Meğer Deniz'i gruplarla geldiği zamanlardan hatırlamış.Biz de ''ON NUMARA LTD.'' sahiplerinden Teoman abimizin kulağını çınlattık.
Urfa'da Beyzade Konağı'na yerleştikten sonra koşar adım Sıra Gecesi'ne yetiştik.Ve bağıra bağıra Saim abi için Nemrut'un Kızı'nı söyledik.

''Ocağım söndü nasıl beladır.
Bırakıp gitti bu ne devrandır.
Dünya gözümde Kerbela'dır
Allah'tan bulasın...''







1 yorum:

  1. ya süpersiniz ablacım hep yüzünüz gülsün böyle benim yerime de eğlenin sizçok seviyorum
    BERNA KÜTÜKÇÜLER(BERRİN GÖKSEL PEŞİNİZDEYİM)

    YanıtlaSil