8 Aralık 2010 Çarşamba

Palmira-Crac Des Chevaliers-Tripoli 06.12.2010 Pazartesi

12.Gün
Hava bu sabah ciddi soğuk.''Çöl Soğuğu''.Yaklaşık 100 km boyunca Erol 3 defa durdu.Ellerini egzozda ısıttı.Baktık olcak gibi değil,2 eldiven üstüste giydi.Hah bir de yağmur başladı.Otoban gibi bi yoldan giderken Erol'un sağ çantası uçtuuu....Allah'tan kırılmadı.Herhalde iyi bağlayamadığından.Erol Varan 6: benzinliğe girerken Göksel'in önüne kırdı.Az kalsın Göksel'e çarpıyordu.
Dünyanın en iyi korunmuş kalesi olan Crac De Chevaliers'e yağmurlu bir günde gitme şanssızlığına nail olduk.Zira çıkış çok zordu.Kalenin burçlarında yürürken Tolga bizi eğlendirdi. Yükseklik korkusu depreşti.E bize de dalga geçecek malzeme çıktı.
Lübnan sınırında pasaport kontrolü sırasında görevli asker bize doldurmamız için bir kağıt verdi.Kağıtları doldurup adama geri verdiğimizde tepkisiz yaptığı işine devam etti.Deniz 1-2 dk sonra adama ''Bizim kağıtlara ne zaman bakacaksınız?'' diye sordu.Adam da sevimsiz bi şekilde önündeki 50 sayfa kadar kağıt tomarını gösterip,''Bunları bitirdikten sonra'' dedi.Deniz sinirlendi kendini dışarı attı.Tolga konuyu ele aldı.Dayanılmaz şirinliğiyle askere
''Seyyara,motorsikleta,yağmur'' falan dedi.Yine tepki yok.Bu seferde Göksel olaya dahil oldu.Omzu kalabalık birini bulup,kendisinin de asker olduğunu falan filan anlattı.Bizi tamamen farklı bi yere aldılar.Ve işimizi 10dakikada hallettiler.Motorsikletlerin başına yaklaşık 50 kişi toplanmıştı.Onlara da Arapça bir şeyler bağırarak dağıttı.
Lübnan'da yollar çok keyifli.Sonunda yeşillik görmeye başladık.Tripoli'ye vardığımızda hava çoktan kararmıştı.Bir türlü aradığımız oteli bulamadık.Pizza-Hut'a adres sormaya diye girdik,1 saat orda kaldık.Acıkmışız.Restorantın hemen arkasındaki pahalı otele yerleştik.
Buarada Tripoli'nin sıkışık trafiğinde insanlar arabaların camlarını açıp,bize ''Hoşgeldiniz Lübnan'a'' diyorlardı.Hatta birara son model Mercedesli bi çift gitmek istediğimiz bölgeye kadar bize öncülük ettiler.Çok şekerdiler.
Otel çok güzel,kimse sabah 6'da depar almak istemiyor.Dolayısıyla depar 10.

Bugünün km si:296km
Toplam km: 2610km


Day 12
Today it was so cold,the girls were in the car.Erol stopped on the way 3 times to warm up his hands near his bike's egzaust.All the guys were wearing the same gloves which are for winter.By the way he was almost hitting Göksel's 4WD.He never checks his mirror.



Today's km:296
Total km:2610

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder