19 Aralık 2010 Pazar

Kahire(Cairo) 19.12.2010 Pazar(Sunday)

25.Gün
Dün enteresan bir gelişme oldu.Türkiye'de sorduğumuz her vizeci,baktığımız her internet sitesi bize Sudan'a vize istemediği bilgisini veriyordu.Sudan'a vize varmış.Sabah erkenden kalkıp Sudan Konsolosluğu'na gittik.Türk Konsolosluğu'ndan resmi bir yazı istediler ve 1-2 evrak,bi de araya adam başı 100 er dolar sıkışmış.Yarına vize hazır.Süper...Şansımıza 18 milyonluk Kahire'de çoğu kosolosluk aynı bölgede yürüyerek her işimizi hallettik.
Buarada Aswan'dan(Mısır) Wadi Halfa'ya(Sudan) geçmek için feribot bileti almamız gerekiyor.Kahire'deki acenta bilet veremiyor.Aswan'a gidip (900km) ordan alacakmışız.Rezervasyon yapmıyorlar.Efenim?...Ya onca yoldan sonra geldiğimizde feribotta yer yoksa?İşine gelirse...Allem ettik kullem ettik,en sonunda ancak e-maille konfirme edebileceklerini söylediler.Ok.Saat 18:00 oldu.Hala konfirme edilecek.Göksel ve Deniz burnundan soluyorlar.Sanki adamlardan kız istiyoruz.
Yarın Afrika Yolları Taştan ekibi için ayrılık vakti.Marit Estonya'ya uçuyor,Tolga,Ece ve Erol Türkiye'ye dönüyor,Deniz,ben,Berrin ve Göksel'de Sudan'a doğru yola çıkıyoruz.Hadi hayırlısı...
Birazdan Nil Nehri kıyısında kahve içip keyif yapıcaz.

Day 25
We are trying to go Sudan.We knew that there is no visa for Sudan.There is actually.Sweet....We will get it tomorrow.Than we will be in Sudan by ferry from Aswan(Egypt) to Wadi Halfa(Sudan)
Today is the last day for some of us.Marit is flying back to Estonia,Erol,Tolga and Ece is turning back to Turkey,Deniz,me,Berrin and Göksel is going on to Sudan.

3 yorum:

  1. dostlerım beni hatırlayıp aradığınız için teşekkür ederim..umarım herşey yolunda gidiyordur...sevgilerimle.

    YanıtlaSil
  2. Yazılarınızı Gityat.com ' da paylaşabilir, sitenizi tanıtabilir ve kendi kanalınızı kurabilirsiniz. Sizleri de aramızda görmek bizi çok sevindirir.

    YanıtlaSil
  3. teşekkürler :) harikasınız..

    YanıtlaSil