23 Aralık 2010 Perşembe

Luxor'da 2.Gun 23.12.2010 Perşembe(Thursday)

Krallarin Vadisine yurumus Simurglar.
Sormuslar;
Gectiniz mi Ank in aectigi kapidan sonsuz yasaminiza,yoksa adiniz mi kaldi yalnizca olumsuzluk tutkunuzla anilan?.(Saki )
29.Gun
Al-Uksor (mucevher) Araplar'in Luksor a taktigi isim.Kesinlikle hakediyor.Sabah once Luksor Tapinagi na gittik.Heykellerin ve sutunlarin boyu devasa.Yaklasik 5000 yasinda.Iskender de buraya ugramis,Hristiyanlar da,Araplar da...Ve hepsi bir imza birakmis yasli Luksor Tapinagi'nda.
Saat 13:00 de yine Muhammed'in teknesindeydik.Bu sefer nehrin karsisina gecmek icin.Bize otomobil ayarladi.Krallar Vadisi,Kraliceler Vadisi,Hatshepsut Tapinagi'ni ziyaret edicez.
Krallar Vadisi'nden basladik.Vadide 63 tane kralin mezari var.13 u ziyarete acik.Giris biletinizle sadece 3une girebiliyorsunuz.Buna Tutankamun'un ve Ramses II'nin ki dahil degil.Onlar giriste eger isterseniz extra aliniyor.Rahatlikla 2 saat gecirebilirsiniz.Fotograf makinesi ve video kamera vadiye alinmiyor.Mezarlar klostrofobisi olanlar icin uygun degil.Eh ne de olsa adi uzerinde ''mezar''.
Aralik ayindayiz ve biz vadiyi ziyaret ederken ciddi sicakti.Yaz aylarini dusunemiyorum.Sapka sart.
Burdan cikinca Hatshepstuh Tapinagi'na gittik.Yine devasa bir bina.Cok gosterisli heykeller,etkilenmemek mumkun degil.
Bu bolgede 90 larin sonunda turistlere yonelik katliam gerceklestirildiginden ortalikta bir suru makinali tufekli polis var.
Yorulunca Kraliceler Vadisi'ni pas gectik.Bir dahaki gelisimize insallah.



Hiç yorum yok:

Yorum Gönder