11 Aralık 2010 Cumartesi

Amman-Aqaba 11.12.2010 Cumartesi

17.Gün
Sabah 7:30 da Petra'dan yola çıktık.Wadi Rum'a gidip beğenirsek konaklamayı düşünüyoruz.Wadi Rum Ürdün'ün macera aktiviteleri merkezi.Kaya tırmanışından,deve turlarına kadar bir sürü olanak var.
Ara yollarda çok fazla rüzgar aldık.Motorları zaptetmek kolay değildi.Çölün ortasından geçen otobana inince rüzgar kum fırtınasına dönüştü.Çölün yani Wadi Rum'ın durumunun daha kötü olacağını düşünerek Wadi Rum'a girmakten vazgeçtik.Ve kumlar bizi Aqaba'ya kadar takip etti.
Ertesi gün bineceğimiz Mısır feribotuna bilet almak için acentaya gittik.Motorlar için 55er dolar,araba için 235 dolar ve kişi başı 70 dolar.Haftasonu tatili olduğu için seferlerin olmadığını ama yarın da havadan dolayı iptal olabileceğini söyledi ordakiler bize.Ertesi sabah bizi saat 9'da bekliyorlar.
Ödediğimiz paranın karşılığı en güzel oteli bulduk.Ucuz,şehir merkezinde ve temiz.''Jordaneh Apartments''.30JD (yaklaşık 60 TL).Şiddetle tavsiye edilir.
Bugünün km si: 331
Toplam km:3619km
Day 17
Today departure from Petra was 7:30.We were planning to camp in Wadi Rum which is the outdoor activities center in
Jordan.Rock climbing,camel wrestling etc....
It was too windy that's why it was too difficult to handle the bikes.So we thought that it would be worse in Wadi Rum.So we changed our plan and drove to Aqaba.
We went to the travel agency to buy our ferry tickets to Egypt for tomorrow.For each bike 55 dolar,for 4WD 235 dolar and per person 70 dolar....Tomorrow is weekend,so there is no ferry normally.But this can be cancelled because of the weather conditions as well.Sand storm...
Our hotel in Aqaba is the only hotel which deserves the money
that we gave until today.Cheap,clean,in center.''Jordaneh Apartments''30JD for one couple.
Today's km:331
Total km:3619

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder