22 Aralık 2010 Çarşamba

Kahire(Cairo)-Zafarana 20.12.2010 Pazartesi(Monday)

26.Gün
Bu sabah 6:30'da Tolga'ları Sharm'a uğurladık.Afrika Yolları Taştan ekibi resmen dağıldı.25 gün 24 saat birarada olunca hepimize tuhaf geldi ayrılmak.
Deniz'le Göksel saat:10:00'da Sudan Konsolosluğundaki randevularına gittiler.Döndüklerinde ellerinde Sudan vizelerimiz vardı.
400 küsür km uzaklıktaki Hurghada'ya bugün
varamayacağımızı biliyorduk.Kızıldeniz kıyılarında bir yerde otel bulur yatarız diye plan yaptık.Haydaaaa....Deniz'in motorunun arka lastiği patlak.deniz yedek lastiği alıp tamirciye gitti.1 saatte ancak dönebildi.Şehirden çıkmak için çok geç kaldık.
Kahire trafiğinde hep yanlış yollara girdik.Hatta birara gecekondu mahallesi tadında bir yerden geçerken kendimizi semt pazarının ortasında bulduk.Kahire trafiği tam bir ömür törpüsü.Sağdan en yavaşlar soldan en hızlılar gider diye bir kavram yok.Üç şeritli bir yolda en solda bir araba durup yolcu indirebiliyor.Ya da en sol şeritte bir eşek arabası(sürücüsü en fazla on yaşında) gidebiliyor.Şehirden çıktığımızda nerdeyse 50km dolanmışız.
Kızıldeniz kıyısındaki oteller gecelik 14o Dolar ile 200 Dolar arasında fiyat çekiyorlardı.Biz hava karardıktan sonra da denemeye devam ettik.Ve sonunda bir benzinci otelinde bir oda bulabildik.Sağolsunlar extradan 2 yatak attılar.Bu akşam dördümüz aynı odadayız.

Bugünün km si:228 km
Toplam km:4559 km

3 yorum:

  1. Sudan'da olduğunuzu biliyorum ancak haber alamayıca birazda endişe ediyorum hani...internet ortamı olmadığından diyerek kendimi avutuyorum.Arkadaşlar yeni yılınıza yollarda girdiniz, e artık 2011 hep yollarda geçecek sanırım.yeni yıl sağlıkla huzurla ve umutla dolu yeni seyir defterleri açsın...ultra güzel seyirler diliyorum...

    YanıtlaSil
  2. burçincim internet bulamadık 5-6 gün teknedeydik bi de size de mutlu yıllar hep beraber inşallah

    YanıtlaSil
  3. heeeeeey millet mutlu yıllar iyi seneler
    harikasınız hergün her kanaldan takip ediyorum sizleri
    inşallah birgün bizde böyle bir yolculuğa çıkarız
    az yazıyorum ama her an izliyorum sizi
    kendinize iyi bakın

    YanıtlaSil