2 Mart 2011 Çarşamba

Gonubie-Tsitsikamma(Storms River Village) 28.02.2011

96.Gün
Sabahın 7 sinde Michnus'ların evlerinde yalnız kalan köpeğiyle vedalaşıp,anahtarlarını posta kutusuna bırakıp yola koyulduk.
East London'dan King Williams'a kadar bütün yol sis altında geldik.Şehir isimlerinde İngiliz etkisi...
Bu bölgeye ilk gelen Avrupalı yerleşimciler 1652 yılında gelen Hollandalılar'dı.Onlar kendi dilleriyle Afrikaans dilini geliştirdiler.1806'da onları İngilizler takip etti.Bölge halkına Bushmen dediler.1867'de Kimberly'de pırlanta bulundu.1886'da Johannesburg'da altın bulundu ve bütün bunlar beyaz adamın yaşaması için yeterliydi.
Tsitsikamma'dayız.Benim Güney Afrika'da en favori şehrim.Her yer yemyeşil.Şelale yanında bir lodge a girdik.Bize 150 dolar fiyat çektiler.E dokuz gündür otel parası vermeyince bu bize çok geldi.At the Woods Otele yerleşip akşam yemeği için yürüyüşe çıktık.Stones River köyündeyiz.Sokaklar,bahçeler,evler çok düzenli ve tertemiz.Sanki gerçek değilde bir film seti şehri gibi.Burada rahatlıkla 1 hafta kalınırmış.Birkaç günlük trekking turları,jungle da Tarzan gibi ''Swing'' gibi aktivitiler var.
Marilyn Monroe Restoran'ında akşam yemeğimizi yedik.Bu restorant sahibi Elvis'e Marilyn'e takmış.Bütün dekorasyon bunun üzerine kurulmuş.Şiddetle tavsiye edilir.

Bugünün km si:495
Toplam km:17632

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder